Jan Bakker Transport innoveert met aanschaf 10 waterstoftrucks

21-05-2021

WINSCHOTEN – Angela Docter-Bakker heeft gisteren getekend voor de productie van 10 emissievrije waterstofvrachtwagens door Hyzon Motors Europe B.V.

De order, welke gezamenlijk is geplaatst met vervoersbedrijf Millenaar & van Schaik Transport B.V., bestaat uit in totaal 20 emissievrije zware vrachtwagens voor uiteenlopende wegenbouwprojecten in Nederland.  De levering van de eerste twee vrachtwagens aan Jan Bakker worden in september 2021 al verwacht. De overige zullen naar verwachting in de loop van 2021 en 2022 volgen. Jan Bakker en Millenaar & Van Schaik zijn met het plaatsen van de order, een van de eerste transportbedrijven met zwaar transport voertuigen zónder enige uitstoot in Nederland.

Waterstof

De vrachtwagens tanken waterstof en kunnen circa 520 kilometer rijden op één tankbeurt. Het waterstof wordt in het voertuig omgezet in elektriciteit door een zogeheten brandstofcel. De uitstoot bevat uitsluitend waterdamp en er ontstaat geen luchtverontreiniging door stoffen als koolstofmonoxide, stikstofoxiden of fijnstof.

Toekomst

De vraag naar emissieloos transport in de infrabranche groeit. “Door te investeren in innovatie kunnen wij onze werkzaamheden uitstootvrij uitvoeren. Daarmee beantwoorden we enerzijds de vraag van de opdrachtgever en zorgen we anderzijds voor schoner en duurzamer wegtransport. Een win-win situatie, aldus Angela Docter-Bakker, directeur Duurzaam Transport B.V.

Bij transitie naar zero emissie voertuigen volgt Jan Bakker een tweesporenbeleid. Elektrisch en waterstof hebben de toekomst. Naast de 10 waterstofauto’s verwacht de onderneming nog voor de zomer ook 3 nieuwe elektrische vrachtwagens in gebruik te nemen.

Jan Bakker

Bij het handels- en transportbedrijf, gevestigd in de oksel van de A28 en A50  uit Hattemerbroek, maakt verduurzaming inmiddels onderdeel uit van de bedrijfsfilosofie. Al jaren investeert Jan Bakker in duurzaamheidsmaatregelen zoals de realisatie van windmolens en zonnepanelen, alternatieve brandstoffen als HVO, waterstof en elektrisch rijden. Ook maken ze gebruik van wisselauto’s voor chauffeurs en sturen ze actief op het voorkomen van leeg- en omrijkilometers.

We hopen dat meer opdrachtgevers volgen en we op deze manier samen het transport kunnen verduurzamen.

Klik op deze link voor de foto’s van het persbericht.


CO2-footprint 2020 Siers Groep

19-04-2021

Siers Groep heeft haar CO2-footprint van 2020 gepresenteerd in een nieuw jasje! Klik op deze link om de footprint te bekijken.


CO2-nieuwsbrief – Reko Raalte

09-12-2020

Wij willen u graag middels deze nieuwsbrief op de hoogte houden van de ontwikkelingen en activiteiten van Reko op gebied van duurzaamheid. Deze nieuwsbrief beschrijft onze resultaten over de eerste helft van 2020.

De doelstellingen op gebied van CO2-reductie, die wij ons voor 2020 hadden gesteld zijn grotendeels behaald.

Afgelopen periode hebben wij oa. een aantal vrachtwagens vervangen en hebben we bijna 800 zonne-collectoren op het dak van de werkplaats geplaatst.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze acties op gebied van duurzaamheid, download dan onze nieuwsbrief via deze link.


Duurzaamheidsnieuwsbrief 2020 – Van Gelder Groep

09-12-2020

Hierbij presenteren wij jou de duurzaamheidsnieuwsbrief van november 2020.  

In deze nieuwsbrief neemt Niels je mee in de duurzame wereld van Van Gelder. “Het was een bijzonder halfjaar met bewuste keuzes en effectieve milieuoplossingen die bijdragen aan een duurzame toekomst voor Van Gelder als de infrabouwer van Nederland. Dat is de boodschap van deze duurzaamheidsnieuwsbrief”, aldus Niels van der Goot, duurzaamheidscoördinator.

Ook andere collega’s komen aan het woord. Zij vertellen je bijvoorbeeld welke duurzame oplossingen we toepassen in het centrum van Putten, leggen je uit welke duurzame innovaties wij hebben ontwikkeld om hittestress te beperken en vertellen je hoe onze nieuwe kabeltreklieren zorgen voor een efficiënte bedrijfsvoering.

Lees de nieuwsbrief hier


Noordelijke provincies halen 438 miljoen euro op om te vergroenen.

01-12-2020

Lees hier over de toegekende subsidies voor het vergroenen van de drie noordelijke provincies.


Reko verduurzaamd dak met zonnepanelen

08-10-2020

Afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het plaatsen van bijna 800 zonnepanelen op het dak van onze werkplaats.
Dit in het kader van de verduurzaming van ons bedrijf. Op deze wijze zijn we meer dan zelfvoorzienend wat elektriciteit betreft. Hiermee verminderen we 75.000 kg CO2 uitstoot.


Duurzaamheidsverslag 2019 Van Gelder

29-09-2020

Lees hier het duurzaamheidsverslag van Van Gelder over het jaar 2019.


Nieuwsbrief Reko Raalte

15-05-2020

Lees hier de nieuwsbrief van Reko Raalte


Nieuwsbericht Schagen Groep

15-05-2020

Lees hier het volledige artikel van Schagen Groep.


Nieuwsbrieven 2019 Alsema

15-05-2020

Nieuwsbrief April 2019

Nieuwsbrief Oktober 2019